JUNI 2024 HET 60 JARIG JUBILEUM

De meeste van ons hebben het niet mogen meemaken. De uitverkorenen wel. 6 juni 1964, twee optredens van The Beatles in Blokker in Veilinghal ´Op Hoop Van Zegen´. Er was een middag- en avondconcert. De bewoners uit Blokker zijn enorm trots dat dit in ´hun´ Blokker heeft plaatsgevonden. Omdat het in 2024 60 jaar geleden was, hadden zij besloten dit moment niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Stichting Historisch Blokker had daarom hard gewerkt om de herinnering in dit jaar mooi in kaart te brengen maar ook NH Nieuws samen met Fanclub The Beatles in Blokker wilden dit 60 jarig jubileum niet zomaar voorbij laten gaan.

 

Op 22 mei 2024 prestenteerde NH Nieuws en fanclub The Beatles in Blokker in de afmijnzaal van veiling ´Op Hoop Van Zegen´ de documentaire ´The Beatles en het wonder van Blokker´. Een documentaire gemaakt door NH journalisten Michiel Baas en Tom Jurriaans met medewerking van de voorzitter van Fanclub The Beatles in Blokker, Gert Elzinga. Een documentaire die weergeeft hoe de bewoners van Blokker deze concerten beleefden. Op dezelfde avond overhandigde de voorzitter van Stichting Historisch Blokker,  Gertjan Dekker, het eerste exemplaar van het boek ´The Beatles komen naar Blokker´ aan de schrijver van dit boek, Barry Jonker. De avond werd muzikaal geopend en afgesloten door de band Bolistic Smoke die prachtige Beatles nummers speelden met natuurlijk ook de nummers die door The Beatles in 1964 tijdens de concerten werden gespeeld.

 

Op 8 juni 2024 werd om 09.50 uur bij het monument in Blokker voor de veiling ´Op Hoop Van Zegen´ de vlag ´60 jaar Beatles in Blokker gehesen´. Dit, tezamen met een rondrit door Blokker van vier Blokkerse VW kevers, was de opening van The Beatles in Blokker Experience die door Stichting Historisch Blokker werd georganiseerd in veiling ´Op Hoop Van Zegen´. 

 

In het veilingkantoor was een expositie van Beatles memorabilia en bijzondere foto ́s te bezichtigen. Ook het boek van Barry Jonker ´The Beatles komen naar Blokker ́ werd hier te koop aangeboden en kon desgewenst door hem ter plekke op naam worden gesigneerd. In de gang van de veiling werden krantenartikelen tentoongesteld en in de veilingkantine werd een Beatles quiz gehouden terwijl in de afmijnzaal doorlopend filmmateriaal getoond werd met mooie beelden uit 1964 van het bezoek van The Beatles aan Nederland en dan natuurlijk vooral aan Blokker, met als hoogtepunt de nog niet eerder vertoonde beelden van Cor Molenaar.

 

Om 14.00 uur begon tegenover de veiling, in een bomvolle sporthal de Brug, het middagconcert, uitgevoerd door The Cavern Beatles. Natuurlijk volgde op het middagconcert om 20.00 uur het avondconcert. Anders dan de originele concerten in 1964, was nu in 2024, het middagconcert wel volledig uitverkocht.

Fanclub The Beatles in Blokker wil graag de herinnering levend houden aan de twee enige live-optredens van The Beatles in Nederland, op 6 juni 1964 in Blokker.

Fanclub The Beatles in Blokker would like to keep the memory alive of the only two live performances by The Beatles in the Netherlands, on June 6, 1964 in Blokker.