NA ENGELAND VOLGT DE HELE WERELD

Het is begin 1964. Met 41 concerten in 18 dagen veroveren The Beatles vanuit Olympia in Parijs het Franse publiek. In New York vliegen op 13 januari intussen elk uur zo’n 10.000 exemplaren over de toonbank van I Want To Hold Your Hand, de eerste nummer 1-hit van The Beatles in Amerika. Hun tv-première, met zo’n 73 miljoen kijkers, beleven ze op 9 februari in The Ed Sullivan Show. Het eerste concert vindt twee dagen later plaats in de Washington Coliseum voor ruim 8.000 gasten.

 

Het is het begin van de internationale doorbraak. Als enige popgroep ooit bezetten The Beatles in april de eerste vijf plaatsen van de Billboard Hot 100. In die wervelende roes van faam en succes past hun eerste wereldtournee, die begint op 4 juni in Kopenhagen en eindigt op 30 juni in Brisbane, Australië.

 

Nederland is het tweede land dat ze aandoen. Na aankomst op Schiphol, op 5 juni, verzorgen The Beatles ‘s avonds een tv-optreden voor de VARA in Treslong te Hillegom. Eerst beantwoorden ze vragen vanuit het 150-koppige publiek, met presentatoren Herman Stok en Berend Boudewijn. En vervolgens zingen ze via de open microfoons mee met de studioversies van vijf songs, waaronder She Loves You en Can’t Buy Me Love.

 

Na een nacht op de Wallen en in het Doelen Hotel, beleven The Beatles de volgende ochtend een stormachtige rondvaart door de Amsterdamse grachten, terwijl ze door tienduizenden fans worden toegejuicht. ‘s Middags stappen ze in een witte limousine richting Blokker voor twee zinderende optredens…

Fanclub The Beatles in Blokker wil graag de herinnering levend houden aan de twee enige live-optredens van The Beatles in Nederland, op 6 juni 1964 in Blokker.

Fanclub The Beatles in Blokker would like to keep the memory alive of the only two live performances by The Beatles in the Netherlands, on June 6, 1964 in Blokker.