JUNI 2014 HET JUBILEUM

Op 6 juni 2014 was het 50 jaar geleden dat The Beatles twee legendarische concerten gaven in Veilinghal Op Hoop Van Zegen te Blokker. Die concerten hadden een enorme impact. De gevestigde waarden en normen schudden even op hun grondvesten ook al besloeg het bezoek aan ons land maar twee dagen en duurden de optredens nog geen half uur. Het waren de enige keren ooit dat The Beatles optraden in Nederland. Volgens sommigen begonnen de jaren ‘60 toen pas écht in ons land.

 

Stichting The Beatles in Blokker besloot tesamen met fans, muziekliefhebbers en plaatselijke bewoners dat 50-jarig jubileum uitbundig te vieren. 

 

Dat gebeurde in de Koedshal te Oosterblokker, op zaterdag 7 juni 2014 rond 20.30 uur. Het was een onvergetelijke muzikale avond. Speciale gasten deze avond waren: Tangarine en Skotwal en de beste beatgroep van NederlandThe Kik uit Rotterdam. De avond werd gelardeerd en afgesloten de beste Beatlescoverband ter wereld, Them Beatles uit Schotland en daarna met jaren zestig muziek van De Kekke DJ’s – Dave von Raven en Kees Schaper – die uitsluitend originele singles draaiden.

 

Maar er was nog veel meer! Op 6 juni 2014 ging het jubileumfeest van start in de Pancratiuskerk te Oosterblokker met een tentoonstelling over The Beatles in Blokker, die nooit eerdere vertoonde foto’s liet zien van en rond de concerten. Even bijzonder was de expositie van de instrumenten waarop The Beatles speelden in Blokker. Tevens werden er boeiende documentaires getoond en authentieke merchandise-artikelen. Een ensemble van het Nederlands Philharmonisch Orkest bracht een  fraaie klassieke uitvoeringen ten gehore van bekende songs van The Beatles

 

In de veilinghal waren auto´s tentoongesteld welke ooit daadwerkelijk in het bezit waren van The Beatles. De Ferrari van John Lennon, de Rolls Royce van Paul McCartney, de Facel Vega van Ringo Starr. Tevens was er een Chervolet Impala te zien welke een soortgelijke auto was waarmee The Beatles na de rondvaart in Amsterdam over de Rijksweg 7 naar de Veilinghal in Blokker werden gebracht. 

Fanclub The Beatles in Blokker wil graag de herinnering levend houden aan de twee enige live-optredens van The Beatles in Nederland, op 6 juni 1964 in Blokker.

Fanclub The Beatles in Blokker would like to keep the memory alive of the only two live performances by The Beatles in the Netherlands, on June 6, 1964 in Blokker.